Patkány a házban? Patkányirtás a megoldás

patkányirtás hatékonyan

Elszaporodtak a patkányok a házban, vagy a ház körül? Nincs más megoldás, mint a patkányirtás! A patkányok nagyon óvatos, okos állatok, nem könnyű ellenük felvenni a harcot. A csapdákat messziről elkerülik, a mérget, ha nem megfelelően helyezik ki nekik nem fogyasztják el. 

A patkányirtás leggyakrabban kétféle patkány faj jelenléte miatt válik szükségessé. Az egyik a házi patkány, a másik a vándorpatkány. Eltérő szokásaik vannak, a vándor patkány nem tűri meg a konkurenciát, míg a házipatkány az egerekkel is megfér. Nagyon szapora állatok, hamar ivarérettek, vemhességük rövid ideig tart. Rövid idő alatt komoly populáció alakulhat ki, a patkányirtást ezért nem szabad félválról venni.

Patkányirtás házilag

A patkányirtást házilag is meg lehet próbálni, de csak abban az esetben érdemes, ha csak néhány, egy-két példány van a ház körül. Kereskedelmi forgalomban is kaphatók patkányirtó szerek, amelyekkel próbálkozhatunk. Vigyázni kell a kihelyezéssel, mert a többi emlősre, kutyára, macskára, de az emberre is nagyon veszélyes, lassan ható véralvadás gátló szerek. Ha a patkányirtáshoz használt irtószert más állat, vagy ember fogyasztja el, azonnal orvoshoz kell fordulni, mert nagyon komoly károkat, vagy akár halált is okozhatnak. 

patkányirtás

Patkányirtás szakemberrel

A patkányirtást ezért jobb hozzáértő szakemberekre bízni, akik ismerik az irtószer biztonságos kihelyezésének szabályait. A megfelelő helyekre helyezik ki a mérgezett csalétket, és garantáltan csak a patkányok számára lesz elérhető a patkányirtáshoz használt méreg. 

A patkányirtás komoly tudást igénylő munka, ismerni kell az állatok szokásait, az alkalmazandó méreg típusát. A házilagos patkányirtást általában nem koronázza siker, mert ezeket a szabályokat nem ismerik. Ne próbálkozzunk a házilagos patkányirtással, bízzuk ezt profikra!